Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter verliest 9 miljoen actieve gebruikers

Twitter heeft zijn omzet en winst in het derde kwartaal stevig opgevoerd. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers, voor analisten een belangrijk gegeven, is daarentegen gedaald met 9 miljoen. Dat is volgens het socialmediabedrijf mede het gevolg van het schrappen van nepaccounts in de afgelopen periode.
© Pixabay
Pixabay

Twitter streek in de drie maanden tot en met september 758,1 miljoen dollar aan omzet op, 29 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De totaalopbrengst viel ook stukken hoger uit dan de meest optimistische schatting van marktvorsers. De operationele winst overtrof met 295,4 miljoen dollar eveneens de verwachtingen.

Minder actieve gebruikers

In het derde kwartaal daalde het gemiddelde aantal maandelijks actieve gebruikers van Twitter tot 326 miljoen, 9 miljoen minder dan in de voorgaande drie maanden. Daar staat tegenover dat het aantal mensen dat het sociale medium dagelijks gebruikt 9 procent steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, stipt het bedrijf aan..

Twitter kreeg veel kritiek in de nasleep op de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die mede via nepgebruikers op social media zouden zijn beïnvloed. In reactie daarop haalde Twitter flink de bezem door accounts die geautomatiseerd spam of propaganda de wereld in sturen. Volgens topman Jack Dorsey kosten die ingrepen op de korte termijn weliswaar klanten, maar zijn ze op de lange termijn nodig om gebruikers aan het platform te binden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in