Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee Nederlanders in Internet Hall of Fame

De Internet Hall of Fame is een recent initiatief van de Internet Society. Vorig jaar was de eerste editie, met de uitverkiezing van internet-hotshots als Vint Cerf en Tim Berners-Lee. De personen die een vermelding krijgen in de Hall of Fame worden door een adviesgroep geselecteerd.
Internet Explorer logo

Kees Neggers is één van de 13 personen die speciaal in het zonnetje worden gezet vanwege hun pionierswerk op het gebied van internet. Neggers verdient dat volgens de jury vanwege zijn sleutelrol bij de ontwikkeling en uitrol van internet in Nederland en bij het opzetten van internet/beheersorganisaties.

Teus Hagen behoort tot de 10 personen die geëerd worden als 'global connectors'. Dat verdient Hagen volgens de jury vanwege zijn rol bij de oprichting van de Nederlandse en Europese Unix User Groups en bij het ontwikkelen van het Europese Unix Network. De jury memoreert verder onder andere ook zijn betrokkenheid bij de oprichting van NLnet / de eerste Nederlandse internetserviceprovider.

Tussen Andreessen, Metcalfe, Stallman en Wales

In de Internet Hall of Fame 2013 worden in totaal 32 personen geëerd vanwege hun bijdrage aan internet. De internationaal bekendste namen in de lijst zijn Mark Andreessen (voor het ontwikkelen van Mosaic, de eerste webbrowser voor algemeen gebruik), Bob Metcalfe (vanwege zijn werk aan Ethernet en het communicatieprotocol TCP/IP), Richard Stallman (vanwege zijn rol bij het wegnemen van de barrière die auteursrechtelijk beschermde code voor de ontwikkeling van internet betekende en zijn niet-aflatende strijd tegen toezicht en censuur op internet) en Jimmy Wales (voor het oprichten van de gratis online encyclopedie Wikipedia en de impuls aan samenwerken en delen via internet die dit initiatief gaf).

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in