Security
Donald Trump

Trump moedigt cyberoorlog aan

Donald Trump wil offensieve inzet cyberwapens.

Donald Trump © CC BY-SA 4.0,  Michael Vadon
4 oktober 2016

Donald Trump wil offensieve inzet cyberwapens.

Donald Trump is voorstander van agressieve aanpak tegen landen die de nationale veiligheid bedreigen.

De Verenigde Staten beschikt over de nodige digitale aanvalswapens. Tot nog toe is de Amerikaanse overheid erg terughoudend geweest die in te zetten. Wanneer Donald Trump tot president wordt verkozen begin november, gaat daar verandering in komen. Trump verweet gisteren, tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Virginia, Barack Obama onvoldoende te hebben gedaan om de nationale digitale veiligheid te verdedigen. Computerworld deed daar verslag van. Trump: "De Amerikaanse overheid moet klaar staan om zijn offensieve cyberwapens te gebruiken in reactie op aanvallen van andere landen."

Dit is de oorlog van de toekomst, stelde Trump. Er is een nieuwe focus nodig. Dat geldt in zijn visie ook voor het inzetten van cyberwapens tegen terroristen. Trump wil alle cybersecurity systemen van de VS laten doorlichten en zo veilig maken als technisch mogelijk is. Hij wil het ontstaan van nieuwe aanvalsmethodieken laten volgen en daarop anticiperen door defensieve maatregelen te laten ontwikkelen voordat beveiligingsproblemen ontstaan.

Clinton ging Trump voor met cybersecurityplan

Een financiële onderbouwing voor zijn cybersecurityplannen gaf Trump niet. Hillary Clinton presenteerde al enkele maanden geleden een cybersecurityplan. Ze wil daarvoor het budget verruimen van onder meer het National Institute of Standards and Technology (NIST) die onderzoek doet naar methoden die het best in praktijk werken volgens het door het NIST ontwikkelde Cybersecurity Framework.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.