Overslaan en naar de inhoud gaan

Toshiba heeft plan om beursexit te voorkomen

Toshiba heeft zondag plannen gepresenteerd die moeten voorkomen dat de Japanse technologiegigant in Tokio van de beurs wordt geschrapt. Het concern wil voor 600 miljard yen (4,5 miljard euro) aandelen verkopen en onderzoekt de mogelijkheden zijn nucleaire tak Westinghouse Electric af te stoten.
Toshiba

Westinghouse ging eerder dit jaar failliet na enorme kostenoverschrijdingen en vertragingen bij projecten. Eerder werden al miljarden afgeschreven op het onderdeel. Toshiba is daardoor in grote financiële problemen gekomen en dreigt van de beurs te worden geschrapt als het niet voor eind maart orde op zaken stelt.

Om die reden werkt Toshiba ook al aan een verkoop van zijn chipdivisie. Het bedrijf vreest echter dat de verkoop ter waarde van omgerekend 15 miljard euro aan een consortium onder leiding van investeringsmaatschappij Bain Capital niet op tijd is afgerond. Toezichthouders in verschillende landen zouden zich er nog over moeten buigen.

Het nieuwe plan moet ervoor zorgen dat de geconsolideerde min van 750 miljoen yen op de balans van Toshiba alsnog voor eind maart kan worden weggewerkt. Eerder kwamen er al berichten naar buiten dat verschillende grote investeringsmaatschappijen hun oog hebben laten vallen op de restanten van Westinghouse. De waarde werd toen geschat op zo'n 4 miljard dollar (3,4 miljard euro).

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in