Management

Governance
Donald Trump

Topmannen IT-industrie op bezoek bij Trump

Het ijs tussen president Trump en de top van de techgiganten lijkt weer gebroken.

Donald Trump © CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Gage Skidmore
30 november 2018

Het ijs tussen president Trump en de top van de techgiganten lijkt weer gebroken.

Donderdag 6 december komen in ieder geval Satya Nadella (Microsoft), Sundar Pichai (van Google-moeder Alphabet) Steven Mollenkopf (Qualcomm) en Safra Katz (Oracle) in het Witte Huis om te spreken over de ontwikkeling van banen in de tech-industrie.

Volgens de woordvoering van het Witte Huis - die sprak met The Wall Street Journal - zijn er meer topmanagers uitgenodigd, maar is hun deelname nog niet bevestigd. De rondetafelconferentie is opmerkelijk omdat een eerder periodiek overleg met de top van de IT-industrie uiteen is gespat.

Het idee voor het overleg ontstond al in oktober. Witte Huis-adviseur Larry Kudlow zei toen een conferentie te willen organiseren houden met de grote internetbedrijven, sociale media en zoekmachinebedrijven.

Trump heeft regelmatig aanvaringen met de techbedrijven. Zo beschuldigde hij onlangs nog Google, Facebook en Twitter van 'oneerlijk gedrag' ten opzichte van de republikeinse partij. Met Tim Cook heeft hij verschillende keren forse aanvaringen gehad omdat hij wil dat het bedrijf zijn producten in de Verenigde Staten laat maken. Het lijkt alsof Cook niet staat te springen om deel te nemen aan de ontmoeting donderdag. Hij staat nog niet op de lijst met deelnemers.

 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.