Overslaan en naar de inhoud gaan

Topmannen IT-industrie op bezoek bij Trump

Donderdag 6 december komen in ieder geval Satya Nadella (Microsoft), Sundar Pichai (van Google-moeder Alphabet) Steven Mollenkopf (Qualcomm) en Safra Katz (Oracle) in het Witte Huis om te spreken over de ontwikkeling van banen in de tech-industrie.
Donald Trump
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Volgens de woordvoering van het Witte Huis - die sprak met The Wall Street Journal - zijn er meer topmanagers uitgenodigd, maar is hun deelname nog niet bevestigd. De rondetafelconferentie is opmerkelijk omdat een eerder periodiek overleg met de top van de IT-industrie uiteen is gespat.

Het idee voor het overleg ontstond al in oktober. Witte Huis-adviseur Larry Kudlow zei toen een conferentie te willen organiseren houden met de grote internetbedrijven, sociale media en zoekmachinebedrijven.

Trump heeft regelmatig aanvaringen met de techbedrijven. Zo beschuldigde hij onlangs nog Google, Facebook en Twitter van 'oneerlijk gedrag' ten opzichte van de republikeinse partij. Met Tim Cook heeft hij verschillende keren forse aanvaringen gehad omdat hij wil dat het bedrijf zijn producten in de Verenigde Staten laat maken. Het lijkt alsof Cook niet staat te springen om deel te nemen aan de ontmoeting donderdag. Hij staat nog niet op de lijst met deelnemers.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in