Management

Branche
Jay Y Lee

Topman Samsung verdachte in schandaal Korea

 Jay Y. Lee, een topman van Samsung Electronics is verdachte in een omkopingsschandaal.

Jay Y Lee © Samsung
11 januari 2017

 Jay Y. Lee, een topman van Samsung Electronics is verdachte in een omkopingsschandaal.

Een topman van Samsung Electronics is verdachte in het schandaal rond de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye. Justitie meldde woensdag dat Jay Y. Lee als zodanig is opgeroepen. Lee is vicevoorzitter van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Onderzocht wordt of er een relatie is tussen de steun van Samsung aan stichtingen van een vertrouwelinge van de president en een besluit van de rijksdienst voor pensioenen om een omstreden fusie tussen twee onderdelen van Samsung te steunen.

Lee moet zich donderdag melden voor verhoor. In december ontkende hij tijdens een parlementaire hoorzitting dat sprake was geweest van omkoping.

President Park is verwikkeld in een schandaal waarbij de vertrouwelinge Choi Son-sil grote Koreaanse bedrijven zou hebben overgehaald tientallen miljoen dollars over te dragen aan stichtingen. Choi zou zich bovendien met staatszaken hebben bemoeid.

Het Zuid-Koreaanse parlement heeft besloten een afzettingsprocedure tegen de president te beginnen. De 20-jarige dochter van Choi Son-sil werd onlangs gearresteerd in Denemarken omdat ze werd gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.