Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman Samsung verdachte in schandaal Korea

Een topman van Samsung Electronics is verdachte in het schandaal rond de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye. Justitie meldde woensdag dat Jay Y. Lee als zodanig is opgeroepen. Lee is vicevoorzitter van het Zuid-Koreaanse bedrijf.
Jay Y Lee
© Samsung
Samsung

Onderzocht wordt of er een relatie is tussen de steun van Samsung aan stichtingen van een vertrouwelinge van de president en een besluit van de rijksdienst voor pensioenen om een omstreden fusie tussen twee onderdelen van Samsung te steunen.

Lee moet zich donderdag melden voor verhoor. In december ontkende hij tijdens een parlementaire hoorzitting dat sprake was geweest van omkoping.

President Park is verwikkeld in een schandaal waarbij de vertrouwelinge Choi Son-sil grote Koreaanse bedrijven zou hebben overgehaald tientallen miljoen dollars over te dragen aan stichtingen. Choi zou zich bovendien met staatszaken hebben bemoeid.

Het Zuid-Koreaanse parlement heeft besloten een afzettingsprocedure tegen de president te beginnen. De 20-jarige dochter van Choi Son-sil werd onlangs gearresteerd in Denemarken omdat ze werd gezocht door de Zuid-Koreaanse autoriteiten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in