Management

Branche
TomTom Webfleet

TomTom werkt samen met Leaseplan aan 'connected car'

LeasePlan gaat onder meer de cloudgebaseerde Webfleet-diensten van TomTom aan klanten leveren.

TomTom Webfleet © CC BY 2.0 - Flickr RouteXL.com
20 oktober 2017

LeasePlan gaat onder meer de cloudgebaseerde Webfleet-diensten van TomTom aan klanten leveren.

TomTom grijpt de overeenkomst aan om te benadrukken dat de focus van het bedrijf ligt op het verbreden van het portfolio voor zakelijke klanten. 

De traditionele activiteiten van TomTom - het leveren van navigatiessystemen aan consumenten en bedrijven - gaat niet goed, zoals blijkt uit de recente kwartaalcijfers. Ook de sprong die het bedrijf inzette naar smartwatches, levert niet op wat het bedrijf had verwacht. TomTom ziet nu de groei in zakelijke dienstverlening.

Leaseplan gaat klanten geavanceerde cloud-gebaseerde fleet management en connected car oplossingen van TomTom Telematics, inclusief Webfleet. Deze oplossingen zorgen voor naleving van de meest recente privacywetgeving en ondersteunen zakelijke fleet- en mobiliteitsmanagers bij het verbeteren van prestaties door het realtime verstrekken van cruciale wagenparkgegevens. De chauffeurs profiteren van slimmere mobiele oplossingen waardoor de rijervaring toeneemt, de efficiëntie op de weg verbetert en het leven voor hen makkelijker wordt gemaakt.

Strategie TomTom Telematics slaat aan

Thomas Schmidt, Managing Director bij TomTom Telematics ziet de overeenkomst als een bevestiging dat de keuze voor zijn connected-car strategie aanslaat. "Voertuigen zullen meer en meer verbonden zijn met back-end diensten, waardoor we in staat zijn om allerlei nieuwe diensten te creëren voor grote fleet service providers, zoals voertuigonderhoud en onderhoudsmeldingen voor leasebedrijven."

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.