Overslaan en naar de inhoud gaan

TomTom vooruit met deal Volkswagen

TomTom heeft zijn samenwerking met Volkswagen verlengd en uitgebreid. Dat maakte de Amsterdamse navigatiespecialist woensdag bekend, een dag na een kleinere deal met Nissan.
Audi (wit)
© Audi
Audi

De bestaande levering van verkeersdiensten in Europa voor alle merken die bij Volkswagen horen is met meerdere jaren verlengd. Dat gaat om auto's van de merken Volkswagen, inclusief bedrijfswagens, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini en Bentley. Daarnaast krijgen Audi's in China en Japan de beschikking over de verkeersdienst.

TomTom sloot daarnaast een reeks deals met ,,meerdere" toonaangevende automakers op het vlak van hoogwaardige wegenkaarten. TomTom HD Maps geeft een gedetailleerd beeld van de weg, inclusief rijbanen en verkeersborden. Dat is essentieel voor auto's die deels zelfstandig rijden.

Daarnaast werd bekendgemaakt dat TomTom een navigatiedienst aan Fiat Chrysler levert voor in twee nieuwe deels elektrische Jeeps. De wagens krijgen ook speciale software met informatie over laadpunten.

Dinsdag meldde TomTom al een uitgebreid pakket diensten te gaan leveren aan Nissan voor de nieuwe editie van de Leaf. Die elektrische auto krijgt TomTom Maps en TomTom Trafic aan boord, evenals een zoekdienst van het bedrijf uit Amsterdam.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in