Overslaan en naar de inhoud gaan

Tesla snijdt hard in personeelsbestand

Tesla snijdt hard in zijn personeelsbestand. De elektrische autobouwer neemt afscheid van 7 procent van zijn vaste werknemers, zo werd vrijdag bekendgemaakt in een interne memo. Er werken bij het concern ongeveer 45.000 mensen.
Tesla logo

Het bedrijf van topman Elon Musk blijft verder, naast het resterende vaste personeel, werken met alleen zijn belangrijkste tijdelijke arbeidskrachten en toeleveranciers. Ook moet in de komende tijd de productie van de Model 3-sedan worden versimpeld zodat er meer auto's van dat model van de band kunnen lopen.

Met de stappen wil Tesla de kosten verlagen, zodat het de Model 3 goedkoper kan leveren. In een interne memo zei Musk verder dat Tesla in het laatste kwartaal van vorig jaar een winst in de boeken heeft gezet, maar iets minder dan een verslagperiode eerder. Het afgelopen jaar noemde Musk "het meest uitdagende uit de historie".

Een ander bedrijf van Musk, ruimtevaartbedrijf SpaceX, gaf onlangs ook aan naar een "slankere organisatie" te gaan. Volgens ingewijden tegen persbureau Reuters en de Los Angeles Times, moet hier ruim 10 procent van ruim 6000 medewerkers op zoek naar ander werk.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in