Telfort splitst zich in twee bedrijven

24 januari 2001
Telfort splitst zich per 1 april aanstaande op in twee bedrijven, een mobiele operator en een leverancier van vaste telefoon-, data- en Internet-verbindingen. Dat heeft het telecombedrijf vandaag bekendgemaakt. Telfort zegt dat de opsplitsing past bij de reorganisatie van moederbedrijf British Telecommunications (BT). De splitsing zal volgens Telfort niet tot verlies van arbeidsplaatsen leiden.

De divisie van Telfort die zich bezighoudt met vaste verbindingen zal vanaf 1 april 2001 onderdeel uitmaken van BT Ignite en ook onder deze naam actief zijn. De leiding van de Nederlandse vestiging van BT Ignite komt in handen van Martin Slagmolen, de huidige financieel directeur van Telfort. De mobiele organisatie van Telfort gaat onder de naam Telfort door. De leiding van het nieuwe Nederlandse mobiele bedrijf komt in handen van Ton aan de Stegge, de huidige topman van Telfort.

Aan de Stegge toont zich een fervent voorstander van de splitsing. "Dit is geen halfslachtige maatregel. Voor Telfort is het duidelijk een positieve ontwikkeling omdat we hierdoor een stevige basis hebben van waaruit we onze marktpositie op specifieke terreinen kunnen versterken." Hij is vol vertrouwen dat de transitie naar twee bedrijven rimpelloos zal verlopen.

Het Financieele Dagblad meldde eerder vandaag dat ook KPN overweegt zijn mobiele tak op eigen benen te zetten om financieringslasten te drukken. KPN Mobile wordt dan omgevormd tot een risicovolle onderneming die vooral met hoogrentende leningen is gefinancierd. Voor de verzelfstanding van KPN Mobile zal KPN enkele miljarden guldens aan eigen vermogen op tafel moeten leggen. (esc)
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!