Overslaan en naar de inhoud gaan

Telegram voegt nieuwe functies toe

Chatdienst Telegram heeft een aantal nieuwe functies uitgebracht. Gebruikers kunnen emoji’s op berichten van anderen plakken. Ook kunnen berichten verborgen blijven wanneer er spoilers in staan. Dat meldt het bedrijf op zijn blog.
telegram logo

De nieuwe functies horen bij de laatste update van de app. Naast emoji’s is ook zij er ook meer mogelijkheden voor vertaling en thema-QR-codes. Ook zijn er met de update ‘snelle’ reacties mogelijk. Wie nu dubbel klikt op een bericht kan daar een emoji aan toevoegen zoals een duimpje of een smiley zonder - zoals voorheen - een nieuw bericht te moeten aanmaken.

Wie een deel van een tekst verborgen wil houden, zodat er bij het lezen geen ‘spoilers’ zijn, kan nu het gewenste deel van de tekst selecteren en voor de ‘Spoiler’-opmaak kiezen. Hierdoor wordt het geselecteerde deel van het bericht in de chat verborgen. Dit is handig voor bijvoorbeeld groepen die een nieuwe serie bespreken. Wie het deel van de tekst wil lezen waar mogelijk al iets wordt verklapt, kan er op klikken.

Vertalen

Er is na de update ook nieuwe optie voor vertalen. Berichten die in een andere taal zijn verstuurd kunnen na de update vertaald worden binnen Telegram via de vertaalfunctie die is toegevoegd. Dat kan door op een bericht te klikken en voor de optie ‘Translate’ te kiezen. Gebruikers kunnen zelf de instellingen bepalen voor de vertaalfunctie. Er kan ook worden aangegeven welke talen niet vertaald hoeven worden. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in