Beheer

Netwerken

Telefonie: Vodafone mobiel de grootste

7 februari 2014

Vodafone passeert KPN

 

Vorig jaar waren KPN en Vodafone nog min of meer in evenwicht. Dankzij dochterbedrijf Telfort mocht KPN zich toen nog de grootste aanbieder van zakelijke mobiele telefonie noemen. Maar dit jaar is Vodafone duidelijk los van KPN – ook als je Telforts marktaandeel bij dat van KPN optelt.

Vodafone scoort kennelijk vooral goed bij iets grote bedrijven. Want naar aantal vestigingen gerekend is KPN nog net marktleider. 42,7 procent van de bedrijfsvestigingen betrekt mobiele telefonie van KPN, tegen 40 procent bij Vodafone.

Sectoren verschillen in hun voorkeur

Aanbieders van mobiele telefonie zijn niet in iedere sector even gewild. Vodafone scoort bovengemiddeld bij de overheid, IT, telecom & nutsbedrijven, in de transportsector en in de handel. KPN doet het duidelijk beter dan gemiddeld in de bouw, de dienstverlening en het onderwijs. Opmerkelijk is de relatief sterke positie van T-Mobile in het onderwijs en de gezondheidszorg.

KPN’s dominantie bij vaste telefonie neemt af

Met ruim zes op de tien bedrijfsvestigingen als klant domineert KPN de markt van vaste telefonie vooralsnog. Maar zijn marktpositie kalft wel in snel tempo af. Afgelopen jaar verloor KPN ruim 5 procentpunten, vergeleken met begin 2011 is het zelfs meer dan een zesde van zijn klanten kwijt.
Vodafone pikt veel van die klanten op, maar ook andere concurrenten profiteren. KPN zal dus nog wel geruime tijd marktleider blijven.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!