Personal Tech
Mobiel werken.

Telecomsector investeert 2,2 miljard in hogere netwerksnelheid

Nederlanders verbruikten per dag in 2016 ongeveer 32 MB.

© Shutterstock
20 juni 2017

Nederlanders verbruikten per dag in 2016 ongeveer 32 MB.

De telecomsector investeerde vorig jaar in totaal 2,2 miljard euro in beter bereik en hogere netwerksnelheden van vaste en mobiele netwerken. Dat meldt Nederland ICT in een persbericht n.a.v. de jaarlijkse Staat van Telecom, die vandaag is gepubliceerd.

De investeringen in digitale infrastructuur zijn constant gebleven in vergelijking met 2015. Volgens Nederland ICT behoort op Nederland tot de Europese top op het gebied van snelheid en dekking van het breedbandnetwerk. Van alle Nederlandse huishoudens heeft 90% toegang een internetverbinding van 100 mbit/s of meer.

Internet of Things

Mobiel datagebruik groeit nog steeds sterk blijkt uit de Staat van Telecom, het aantal verbruikte MB’s binnen mobiele abonnementen steeg in 2016 met 61 procent. Nederlanders verbruikten vorig jaar per dag ongeveer 32 MB.. Het aantal mobiele belminuten steeg met 4 procent, dat aantal gaat ten koste van vaste belminuten.

Het aantal machine-to-machine-aansluitingen groeide vorig jaar met 9,3 procent. Volgens Nederland ICT zal 40 procent van de mobiele aansluitingen in 2020 uit IoT-apparaten bestaan.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.