Telecombudgetten in teken van kostendrukken

4 september 2009

 

Het percentage respondenten dat zegt dat zijn telecombudget is gekrompen als gevolg van de economische situatie ligt nog iets hoger, op 58 procent, terwijl nog eens 32 procent meldt dat het budget bevroren is op het niveau van 2008.

Besparen op personeel is daarbij de meest bewandelde bezuinigingsweg, gevolgd door het afblazen van projecten. Maar ook in de belangrijkste telecominitiatieven voor 2009 klinkt de noodzaak het zuinig aan te doen door: belangrijkste actiepunt voor de IT-beslissers dit jaar is terugdringen van kosten, gevolgd door consolidatie en centralisatie van servers.

Ook managed services blijven belangstelling trekken. Bijna de helft van de respondenten maakt er al gebruik van, en nog eens 15 procent heeft plannen. Kosten zijn ook hier een belangrijk aspect. 53 procent van de uitbesteders noemt besparen een belangrijk motief voor managed services, en nog eens 40 procent noemt het terugdringen van het personeelsbestand.

Belangrijkste overwegingen zijn echter concentratie op kerncompetenties en vereenvoudigen van het operationeel beheer, beide met 58 procent. Binnen de deelgebieden kijkt men vooral naar de mogelijkheden om webconferencing en/of samenwerkingstoepassingen uit te besteden, maar de belangstelling is vrij breed gespreid.

Draadloze netwerken zijn binnen bedrijven inmiddels gevestigde technologie, waarbij opvalt dat bedrijven nog een veelheid aan verschillende oplossingen gebruiken. Met name de belangstelling voor de mobiele en vaste variant van WiMAX is volgens Forrester opmerkelijk.

Van de draadloze toepassingen is e-mail verreweg de populairste, en aan het hoge aandeel ‘geen belangstelling’ voor andere toepassingen te zien, zal dat ook wel zo blijven.

Prioriteit ligt bij besparingen


Veel verschillende draadloze netwerken in gebruik

 


E-mail de belangrijkste mobiele toepassing

Interesse in managed services blijft hoog

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!