Overslaan en naar de inhoud gaan

Tele2 wil prijzenslag op 4G-markt ontketenen

Van de vier telecombedrijven die in 2012 in een veiling een 4G-licentie kochten, is Tele2 het laatste dat daar ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken. KPN, Vodafone en T-Mobile bieden al 4G-diensten aan, maar dat denkt Tele2 wel 15 tot 35 procent goedkoper te kunnen.
mobieltje

Nederlanders betalen volgens Tele2 voor Europese begrippen vrij veel voor snel mobiel internet. "Wij gaan hier verandering in brengen door de markt in Nederland eens goed op te schudden'', zei topman Jeff Dodds van Tele2 Nederland.

Het Zweedse bedrijf biedt sinds 2012 mobiele diensten aan op de Nederlandse markt. Daarbij maakte het tot dusver gebruik van het netwerk van T-Mobile. Voor bellen en sms'en is dat nog steeds zo. "Maar als wij gebruik maken van ons eigen netwerk zijn we 85 procent goedkoper uit dan wanneer wij gebruik maken van het netwerk van T-Mobile", aldus Dodds.

Ambities nogmaals onderstreept

Tele2 herhaalde zijn eerder uitgesproken ambitie om het marktaandeel op te vijzelen naar 20 procent. Dat doel moet in 2020 zijn bereikt. Op dit moment maakt tussen de 7 en 8 procent van de mobiele gebruikers in ons land gebruik van Tele2.

Dodds erkende dat het bedrijf de komende periode nog flinke kosten zal maken, onder meer voor marketing en promotie, maar ook voor het verder uitrollen van zijn netwerk. "Uiteraard zullen wij dat geld willen terugverdienen, maar met lage marges." Volgens de topman verdient Tele2 liever tien keer een dubbeltje dan een keer een euro. De investeringen zijn daarbij volgens hem ook voor de langere termijn.

Vorige maand werd al bekend dat Tele2 ook eigen winkels gaat openen, waarvan de eerste in Amstelveen zijn deuren zal openen. De mobiele aanbieder heeft geen doelstelling voor het aantal winkels.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in