Overslaan en naar de inhoud gaan

Telco's raken ongebruikte 06-nummers kwijt

Telecombedrijven hebben een flinke hoeveelheid ongebruikte 06-nummers in moeten leveren bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De 06-nummers dreigden al een tijd op te raken, maar door de terughaalactie van de toezichthouder is het uitgiftepercentage van de telefoonnummers voor mobieltjes voor het eerst sinds jaren tot onder de 90 procent gedaald.
bellende vrouw

De ACM is verantwoordelijk voor de uitgifte van beschikbare 06-nummers. Telecombedrijven krijgen een jaar de tijd om een nummer in gebruik te geven aan een klant, als dat niet gebeurt dan grijpt de ACM in. VodafoneZiggo heeft inmiddels 1,2 miljoen ongebruikte 06-nummers in moeten leveren. Dat is ruim 2 procent van het totaal aantal beschikbare 06-nummers, meldt de toezichthouder voor de Nederlandse telecommarkt.

Afkoelperiode

Met de teruggave door VodafoneZiggo is het uitgiftepercentage van 06-nummers voor het eerst sinds jaren onder de 90 procent gekomen. De ingeleverde nummers voor mobiel bellen komen na een ‘afkoelperiode’ opnieuw beschikbaar voor uitgifte door de ACM. Deze tijdsperiode voorkomt dat een nieuwe nummergebruiker gebeld wordt door mensen die de vorige gebruiker van dat nummer willen bereiken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in