Tekort ICT'ers houdt aan

11 september 1997
Het tekort aan ICT'ers blijft groot. De overheid moet bedenken hoe ze een bijdrage kan leveren om dit probleem op te lossen.
De ICT-markt blijft de komende jaren fors groeien. De instroom van nieuw personeel blijft achter bij de stijgende vraag. Dat stelt het Nederlands Economisch Instituut (NEI) in een rapport naar aanleiding van de conferentie 'Aanbod op de arbeidsmarkt: knelpunten voorkomen'. Omdat ICT een vitale functie vervult voor de economie is deze situatie ernstig te noemen.
De onderzoekers waarschuwen dat Nederland door een tekort aan werknemers internationaal zijn achterstand in het gebruik van ICT vergroot. Dat kan een gevaar opleveren voor de export. Successen van grote bedrijven als Ahold en KPN zijn mede te danken aan het gebruik van ICT, aldus het instituut.
In zijn reactie op het NEI-rapport ging minister van Sociale Zaken Ad Melkert niet specifiek in op de ICT-arbeidsmarkt. Hij riep in zijn algemeenheid op tot extra aandacht voor opleidingen. Daarnaast pleit de bewindsman voor meer initiatieven van werkgevers om werkzoekenden bij te scholen.

Automatisering Gids/jsm/12-09-97

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!