Innovatie & Strategie

Personal Tech
Sony WF-1000XM3 noise cancelling headphone

TECH: Oortjes zonder bijgeluiden

Succesvolle QN1-technologie nu ook in miniformaat.

Sony WF-1000XM3 noise cancelling headphone © Sony
30 augustus 2019

Succesvolle QN1-technologie nu ook in miniformaat.

Sony introduceert als eerste leverancier draadloze oorspeakertjes met echte noise cancelling. Jabra is de enige die noise reduction heeft in zijn Elite 65t-oortjes. De noise cancelling-chip van de WF-1000XM3-oortelefoontjes –  de QN1e – is een nieuwe versie van de QN1 die het zo goed doet in de reguliere koptelefoons van het merk. Verder is elk van de oordopjes voorzien van twee microfoons, die het omgevingsgeluid opvangen dat vervolgens door de chip wordt weggevangen.

De behuizing steekt net iets uit het oor en heeft een aanraakgevoelig oppervlak. Door een vinger op het linkeroortje te leggen, gaat het volume van de audio omlaag en dat van het omgevingsgeluid aan. Zo kan een aankondiging worden gehoord of kan een gesprek worden gevoerd zonder de oortjes uit te doen. De tiptoetsen zijn aan te passen aan de wensen van de gebruiker en kunnen bijvoorbeeld de afgespeelde audio pauzeren, doorspoelen of bijvoorbeeld Google Assistent activeren.

De apparaatjes gaan automatisch aan als de proximitysensor ontdekt dat ze in het oor zijn aangebracht en gaan weer uit bij het uitdoen. De audio stopt dan automatisch.

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (augustusnummer 2019). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan hier voor de inhoudsopgave.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.