Innovatie & Strategie

Personal Tech
GTI eRosary

TECH: Interactieve rozenkrans

Het Vaticaan komt met rozenkrans en bijbehorende app.

GTI eRosary © Click To Pray
29 november 2019

Het Vaticaan komt met rozenkrans en bijbehorende app.

eRosary
  • Android en iOS
  • Bluetooth 5.0
  • IP67 water- en stof-werend
  • 15 mAh Li-ion accu
  • 10 agaat kralen en 11 hematiet kralen
  • prijs: €99

Met de introductie van een interactieve rozenkrans wil het Vaticaan een jong tech-savvy publiek interesseren voor een gebed voor wereldvrede en voor spirituele tradities.

In tegenstelling tot een klassieke rozenkrans, die vaak om de nek wordt gedragen, is de Click to Pray eRosary een armband. Het 'smart cross', dat onderdeel uitmaakt van het kettinkje van 21 kralen van zwarte agaat en hematiet, kan draadloos contact maken met een gratis app door een kruisteken te maken over het kruis. De app suggereert verschillende gebeden, bijvoorbeeld de standaardrozenkrans, maar ook rozenkransgebeden rond verschillende thema's, die elk jaar worden aangepast.

De Click To Pray-app houdt de voortgang van de rozenkransgebeden bij en kan gepersonaliseerde content opslaan en weergeven. De app en de armband hebben ook enkele healthtrackerfuncties, zoals een stappenteller en een overzicht van het energieverbruik. Voor de technologie is het Vaticaan in zee gegaan met GadgeTek Inc (GTI).

MAGAZINE AG CONNECT

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (novembernummer 2019). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan hier voor de inhoudsopgave.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.