Overslaan en naar de inhoud gaan

Te veel scholen kampen met langzaam internet

,,Duizenden leerlingen hebben daar nu al last van. Zij kunnen daardoor niet profiteren van modern en uitdagend onderwijs'', aldus de belangenorganisatie. De PO-Raad roept het Rijk, de provincies en gemeenten op snel werk te maken met het aansluiten van alle scholen op glasvezelnetten voor snel internet. De raad werkt samen met staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs maar die heeft er ,,nog geen middelen tegenover gezet''.
Business
Shutterstock
Shutterstock

"Een snelle internetverbinding van voldoende bandbreedte is cruciaal voor goed en modern en op maat gemaakt onderwijs'', zegt Rinda den Besten, voorzitter van de raad.

Maar aansluiting op het glasvezelnet is een kostbare zaak als scholen het zelf moeten betalen. Veel instellingen die nog geen moderne verbinding hebben kunnen dat veelal niet betalen. Volgens onderzoek heeft 59 procent van de scholen nu geen toekomstbestendig betaalbaar en snel internet.

Tegelijkertijd maken scholen steeds meer gebruik van computers en digitaal lesmateriaal. Dit lesmateriaal kan zich aanpassen aan het niveau van de leerling. "Een kind dat extra oefening nodig heeft, kan daardoor extra oefenen terwijl zijn klasgenoot die meer uitdaging nodig heeft, die ook kan krijgen'', aldus de PO-Raad.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in