Overslaan en naar de inhoud gaan

Target bezorgt zichzelf VS-brede kassastoring

De algehele uitval van elektronische kassa's bij de 1800 winkels van retailreus Target is niet veroorzaakt door malware. De nationale kassastoring bij Target is door het bedrijf zelf veroorzaakt, blijkt nu na onderzoek door de getroffen winkelfirma. Er was géén sprake van malware, en ook niet van datalekkage, laat de firma weten die in 2013 vergaand is gehackt - via het kassasysteem.
Target store
© Target
Target

"Target pakt kassa-uitval aan; alle winkels weer online", meldt het Amerikaanse bedrijf in een korte persverklaring. Daarin spreekt het van een "tijdelijke uitval" om de uitschakeling van het volledige kassasysteem te omschrijven. De oorzaak was "een interne technologie-issue die ongeveer twee uur heeft geduurd". Het IT-team van het bedrijf heeft volgens de verklaring snel gewerkt om deze bug te identificeren en te fixen.

Gegevens van gasten

Het bedrijf biedt zijn excuses aan voor het ongemak en de frustratie die de nationale kassastoring heeft veroorzaakt bij klanten, die het 'gasten' noemt. "Na een initieel maar grondig onderzoek kunnen we bevestigen dat dit niet een data breach of beveiligingskwestie was, en informatie van gasten was op geen enkel moment gecompromitteerd".

Dit grootschalige incident, dat afgelopen zaterdag de aankoopdrukte voor vaderdag saboteerde, staat daarmee in schril contrast met de geruchtmakende Target-hack van 2013. Toen is de retailreus vergaand gehackt waarbij de digitale inbrekers betaalgegevens van zo'n 40 miljoen klanten hebben buitgemaakt. De dieven hebben hun slag geslagen door het kassasysteem te hacken om zo van elke transactie de kaartgegevens te onderscheppen en naar buiten te sluizen. Vervolgens zijn met die betalingsgegevens elders weer aankopen gedaan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in