Overslaan en naar de inhoud gaan

T-Mobile ziet omzet en winst afkalven

T-Mobile Netherlands had aan het eind van het eerste kwartaal ruim 4,7 miljoen klanten in de administratie staan. Dat is 7,4 procent meer dan een jaar geleden. Maar de omzet daalde vergeleken bij het eerste kwartaal van 2010 met 5 procent, tot 418 miljoen euro. De omzet per klant daalde tot 25 euro.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Dat is vooral te wijten aan de halvering van de tarieven die aanbieders van mobiele telecommunicatie in rekening mogen brengen voor het doorgeven van een gesprek dat afkomstig is van een vaste lijn (het zogeheten MTA-tarief), stelt T-Mobile.

Ook het resultaat nam daardoor af. Voor aftrek van afschrijvingen, rentebetalingen en belasting verdiende T-Mobile 82 miljoen euro in het eerste kwartaal. Dat was 20 procent minder dan vorig jaar. Behalve het overheidsingrijpen in de MTA-tarieven speelde ook de verzadiging in de Nederlandse markt een rol. Mobieletelefonie-aanbieders moeten daardoor steeds meer investeren in klantbehoud. In het eerste kwartaal investeerde T-Mobile ook 54 miljoen euro in zijn netwerk.

Het gebruik van mobiele datadiensten blijft sterk toenemen. Inmiddels zijn mobiel internet en SMS goed voor 35 procent van de omzet per klant tegen 27 procent vorig jaar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in