Innovatie & Strategie

Netwerken
rechtspraak

T-Mobile daagt KPN om claim beter netwerk

Beide partijen vechten om predikaat 'Beste netwerk'.

© CC0 Public Domain Hermann
17 juni 2019

Beide partijen vechten om predikaat 'Beste netwerk'.

KPN mag de claim 'beter netwerk' in zijn reclames niet uiten, omdat onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet juist is. Dat betoogt concurrent T-Mobile Nederland die KPN om die reden voor de rechter sleept. Het kort geding dient donderdag.

Volgens T-Mobile toont onderzoek van P3, de internationale marktleider voor benchmarkonderzoek voor mobiele netwerken, aan dat T-Mobile het beste netwerk heeft. Daarmee is de uiting van KPN ongefundeerd en schadelijk. KPN wijst er op zijn beurt op dat het zijn eigen netwerk keer op keer heeft verbeterd en daar ook de nodige euro's in steekt. Daarmee houdt de aanname 'beter netwerk' volgens dat bedrijf stand.

Het is niet voor het eerst dat telecombedrijven elkaar voor de rechter slepen vanwege reclame-uitingen. Zo mocht T-Mobile van de rechter eerder een radiospotje niet meer uitzenden. Daarin wees de provider op de jaarlijkse prijsverhogingen bij rivalen KPN en VodafoneZiggo. Maar T-Mobile suggereerde zo ook zelf geen prijsverhoging door te voeren. Dat laatste klopte evenwel niet, omdat T-Mobile wel een inflatiecorrectie toepaste.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
1
Reacties
Jos Teunissen 19 juni 2019 19:13

Let op! In Z-Limburg heeft KPN al glasvezel aangelegd.Dat gebeurt door het ‘schieten’ vd glasvezelleiding naar woning.Vaak wordt ‘geschoten’ door (link: http://rioolafvoerleidingen.De) rioolafvoerleidingen.De schade manifesteert zich jaren later(verstoppingen ed).KPN weigert op te draaien voor herstel,bij ons >€ 1000

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.