SysAdminDay slaat nog niet in als een bom

25 juli 2008
Hij kan wel wat aandacht en waardering gebruiken. Gebruikers weten hem snel te vinden als er klachten zijn, maar níet als het allemaal goed werkt. Vervelender wellicht is dat die waardering ook niet in zijn salaris te vinden is. Uit het salarisonderzoek dat Automatisering Gids dit jaar heeft uitgevoerd in samenwerking met Bureau Berenschot blijkt dat zijn salaris dit jaar met vier procent is gedaald terwijl het gemiddelde loon van automatiseerders vijf procent stíjgt! Beheer is bovendien een van de eerste IT-werkzaamheden die uitbesteed worden. Een sysadmindag waarop de beheerder in het zonnetje wordt gezet, al is het maar met een taart, zou dus geen overbodige luxe moeten zijn. Weinig bedrijven vieren de dag echter.

Jan van Wijgerden, directeur van Com.Tech in Gorinchem, dat zich voornamelijk bezighoudt met beheer voor het MKB, heeft wel van de sysadmindag gehoord, maar moet “eerlijk zeggen dat het totaal niet leeft onder onze medewerkers. We proberen net zoals veel andere bedrijven onze collega’s op zijn tijd een stuk waardering te geven, maar doen dit dus niet speciaal op SysAdminDay. Misschien gaan we hier volgend jaar wel iets mee doen.”

Ook Getronics PinkRoccade, dat onder zijn ruim tienduizend medewerkers een groot aantal beheerders telt, viert net als vorig jaar de sysadmindag niet centraal. Afdelingen kunnen dat desgewenst op eigen initiatief doen.
EDS, dat toch barst van de beheerders, doet ook “niets met deze dag”, laat een woordvoerder weten. “Wij attenderen hen op een andere wijze op hun waarde voor het bedrijf.”

De overname door HP zal op dit vlak weinig veranderingen opleveren voor de beheerders van EDS. HP-beheerders hoeven namelijk ook dit jaar niet te rekenen op een extra gebakje. Remco van Dijk, marketingmanager HP Software Benelux: “De echte IT-beheerders van HP zitten niet in Nederland, wij regelen hier specifiek niets. Dat de IT-beheerders extra aandacht verdienen, is evident: We danken bijna alles aan technologie, maar we trekken alleen aan de bel op de momenten dat de technologie ons in de steek laat. HP Nederland stimuleert bedrijven en collega’s dan ook om de IT-afdeling in zijn algemeen vaker ‘lief te hebben’.”
En dat doet HP sinds kort met het project I Love My IT-department. Samen met DigitalBoardroom heeft HP de website site ilovemyitdepartment.com opgezet. Hierop staan allerhande tips voor automatiseerders om te “groeien tot een gewaardeerd partner van de business.”

Volgens Marco Gianotten, oprichter van het platform DigitalBoardroom, is het altijd goed om de IT-afdeling, dus ook de system administrator met de sysadmindag, wat meer te belichten. “De system administrator is als een kok op een duikboot. Hij is de laagste in rang, maar wel de belangrijkste voor de moraal.”

Wereldwijd wordt het van oorsprong Amerikaanse initiatief voor de negende keer gevierd. In Nederland trok vorig jaar vooral ECP.NL de kar. In het kader van zijn Digibewust-campagne organiseerde het platform in 2007 een beautycontest voor de leukste beheerder en deelde de organisatie onder meer buttons uit op straat. Ook dit jaar promoot ECP.NL de sysadmindag. Dit keer met een wedstrijd waarbij innovatieve ideeën konden worden ingediend om het werk eenvoudiger danwel aantrekkelijker te maken.
Maar helaas. “We hebben de competitie afgelast. Er was te weinig animo. Er waren te weinig inspirerende inzendingen van een goede kwaliteit. We zijn blijkbaar iets te hard van stapel gelopen. Ze hebben niet hun handige, eigen tools online gezet.” ECP.NL volstaat nu met een website waarop de sysadmins hun favoriete tooltjes mogen noemen, workhacks.nl. Het is een fors contrast met de beautycontest van vorig jaar, waarvan de website toen ruim 125.000 bezoekers trok. Betekent dat het einde van de sysadmindag in Nederland? Nee hoor, verzekert de woordvoerster. “Volgend jaar proberen we het nog een keer.”

Maar er zijn wel degelijk organisaties die hun systeembeheerders wel eren op de sysadmindag. Voorbeelden zijn het ministerie van Binnenlandse Zaken en het internetcommunicatiebureau Rhinofly in Utrecht. Beheerder Paul Brekelmans van Rhinofly en zijn collega’s werden vorig jaar verrast met een versierde stoel. “Ja, heel spannend, haha. Verder gebeurde er niet zo veel, we moesten ook direct weer zwaar aan de bak. Dit jaar gaan we het met de afdeling klein vieren met een borreltje. Ik wist van het bestaan overigens niet af. Ik vond het wel leuk, niet echt nodig, maar toch.”

Ook beveiliger SpicyLemon eert vandaag zijn beheerders. “Omdat het graag wil laten zien dat we het (bijna) onopgemerkte werk waarderen. Zeker omdat dit van groot belang is voor de continuïteit van het bedrijf.” Systeembeheerder Karel Wouterse is er blij mee. “Want het is vaak zo dat je iedereen hoort als er iets fout gaat, maar nooit als het goed gaat.” Hij voelt zich sowieso gewaardeerd. Het bedrijf heeft hem geholpen zich te ontwikkelen en hem gewaardeerd, “niet alleen met een schouderklopje en ontwikkelingsplan maar ook financieel door mij de opleidingen te laten volgen zodat ik mijn passie kan gaan verwezenlijken: het mogelijk maken dat mensen datgene wat ze doen nog beter kunnen gaan doen.”


Beheerbikkels: gún ze die taart!
Gerard is systeembeheerder bij een middelgrote gemeente. “Ik heb een prachtvak”, zegt hij. “Ik ben een gelukkig man.”
Hij werkt nu vier jaar bij de gemeente. Daarvoor was hij beheerder bij een IT-dienstverlener. Samen met drie technische collega’s en een beleidsmedewerkster verzorgt hij het beheer van 270 werkplekken, waaronder de lokale Sociale Dienst, de brandweer en het gemeentebestuur. Zijn hoofdtaak omvat alles rondom netwerken: netwerkbeveiliging en Windows Server 2003 en Oracle-beheer.

“Ik heb heel veel vrijheid in mijn werk. We mogen zelf bepalen wat we aanschaffen, wat we die dag gaan doen en hoe we de tijd indelen.” Hij heeft het automatiseringsplan geschreven dat bij het informatiebeleidsplan voor de komende vier jaar hoort. Dat laatste is door de beleidsmedewerkster geschreven. “Toen de IA-coördinator vertrok, hebben we dat uit elkaar getrokken, want dat zijn twee verschillende disciplines; mijn hart ligt bij de techniek, niet bij dat projectmatige.”

Maar wordt hij wel genoeg gewaardeerd? Dat ligt genuanceerd. “De gebruikers waarderen ons heel erg. Financieel ligt het anders. Als ik onze salarissen vergelijk met die van beheerders bij andere gemeenten en in het bedrijfsleven, voel ik me niet gewaardeerd. Ik wil niet weg hoor. De vele complimenten die we van gebruikers krijgen, maken het werk hier heel aantrekkelijk. We hebben ook een heel leuke, hechte groep waarin we werken. Maar het steekt wel als je ziet dat beheerders bij grotere gemeentes in schaal 9 of 10 worden betaald en wij in schaal 8. ‘Want wij zijn een kleine gemeente.’ Ja, maar in die grote gemeenten werken ook meer beheerders en hoef je maar een paar disciplines te kennen. Hier moeten wij bijna alle disciplines beheersen met maar een paar mensen. Dat snapt het management hier niet. Dat is jammer.” Een lichtpuntje is dat de functies opnieuw gewaardeerd zullen worden en daarvoor worden vergeleken met die bij andere gemeenten en het bedrijfsleven.

En hoe viert zijn baas de sysadmindag voor hem? “Nooit van gehoord. Vorig jaar is het niet gevierd.” Maar welke baas zou hem nu toch niet een bos bloemen met slagroomtaart gunnen? Zeker als hij vertelt wat zijn grote voorliefde is:
“Mijn hart ligt bij grote storingen. Daar duik ik helemaal in. Dan maal ik er aan het einde van de dag nog over door en kan ik midden in de nacht wakker worden met een idee om het op te lossen. En eigenlijk kan ik dan niet wachten tot het ochtend wordt en ik het kan uitproberen… Geef mij maar een grote, dikke storing. Dat is veel leuker dan een nieuw serverpark inrichten. Dat draait dan stabiel en dat is elke dag hetzelfde. Om uiteindelijk je vinger te krijgen achter de oorzaak van een probleem is geweldig!”

Voor Jan Leenen, beheerder bij een overheidsinstelling, mag de financiële waardering ook wel wat omhoog. “Ik ben naast functioneel beheerder ook redactioneel beheerder van intranet en internet. Een superbaan, die veel waardering krijgt van collega’s en de baas. Maar helaas geen superbeloning. Omdat ik in adviserende zin, richting management heel veel doe, vind ik dat ik hetzelfde verdien als mijn functioneel beheerder-collega’s van andere afdelingen (binnen dezelfde overheidsinstelling) en de collega’s van mijn eigen afdeling (communicatieadviseurs) die een schaal meer krijgen.”

Hij is een warm voorstander van de sysadmindag. “Omdat we een groep medewerkers zijn die ontzettend belangrijk is. Niet alleen vanwege onze vastgestelde taken, maar misschien meer nog omdat we een brede automatiseringskennis hebben. Je moest eens weten waar ik vragen over krijg. Over hardware/software (ook voor thuis) Windows, office-appicaties, printers, browsers, tekenpakketten etc etc. Een lijst die geen einde kent.”
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!