Overslaan en naar de inhoud gaan

Symantec komt met oplossing voor flikkerend Windows 10-scherm

Norton Antivirus is één van de toepassingen die Microsoft verantwoordelijk houdt voor het flikkeren van het beeldscherm dat Windows 10 onbruikbaar kan maken. Microsoft zelf heeft nog geen echte oplossing, Symantec nu wel.
Norton Antivirus
© Symantec
Symantec

Hoe vaak het voorkomt is niet bekend. Maar duidelijk is wel dat de upgrade naar Windows 10 kan resulteren in beeldschermflikkeringen die de pc onbruikbaar maken. Microsoft heeft inmiddels erkend dat er van een probleem sprake is. Volgens Microsoft gaat het daarbij om incompatibiliteiten met de toepassingen Norton Antivirus, iCloud en IDT Audio.

Een echte oplossing heeft Microsoft niet. Microsofts oplossing is het simpelweg verwijderen van de toepassing die het probleem veroorzaakt. Dat is al geen prettige optie bij IDT Audio en iCloud bij het antivirusprogramma Norton is het feitelijk geen optie - of je moest een nieuw antivirusprogramma willen aanschaffen.

Symantec lost het probleem voor Norton op

Symantec heeft de handschoen opgepakt en heeft een oplossing ontwikkeld. Daarvoor moet de pc in Beveiligde modus worden opgestart, en een speciaal ontwikkelde app aangebracht worden om vervolgens Norton te de-installeren en opnieuw te installeren. Gedetailleerde instructies voor het uitvoeren van deze klus zijn te vinden op de website van Symantec.

Voor iCloud en iDT Audio is er voor zover bekend nog een oplossing. Daar rest het advies van Microsoft. Om van het geflikker af te komen moet dan wel in Veilige modus worden opgestart. Dat kan gelukkig met een toetsencombinate: Ctrl + Shift + Esc indrukken opent Taakbeheer. In het Bestandsmenu moet je dan Nieuwe taak kiezen, en dan msconfig (gevolgd door Enter) intoetsen. Daarna kun je in Systeemconfiguratie bij het tabje Boot/Opstarten voor de Beveiligde Modus kiezen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in