Beheer

Security

Symantec kiest nieuwe speerpunten

19 oktober 2011

Symantec 03 zorgt voor toegangscontrole, databescherming en controle of voldaan wordt aan compliancyregels, waardoor bedrijven hun bestaande beveiligingsbeleid ook kunnen toepassen voor cloudcomputing. Die informatie is bovendien beschikbaar vanaf één console, wat het beheer overzichtelijk maakt. 03 verzamelt kenmerken voor de identificatie voor alle cloudapplicaties op één plek en biedt een universele login, die toegankelijk is via internet.

Met het cloudbeveiligingsplatform hoopt Symantec veel meer organisaties ertoe te brengen over te stappen op cloudcomputing. Twijfels over de veiligheid van cloudcomputing vormen nog steeds de grootste barrière voor bijna drie kwart van de bedrijven om gebruik te maken van cloudcomputing.

Symantec is een van de eerste leveranciers van een cloudbeveiligingsoplossing. Analisten zijn ervan overtuigd dat het bedrijf hiermee flink marktaandeel kan winnen in deze jonge markt, waarvan wel heel veel groei wordt verwacht in de komende jaren.

Daarnaast heeft het bedrijf vorige week versie 6.0 uitgebracht van zijn producten voor opslagbeheer en hoge beschikbaarheid. Daarvoor heeft Symantec producten geïntegreerd in een nieuwe versie 6.0, onder meer Veritas Storage Foundation 6.0, Veritas Cluster Server 6.0 en Veritas Operations Manager 4.1.

Daarmee moet het mogelijk zijn veilige private clouds te bouwen op basis van de infrastructuur die al in huis is. Dat raakt twee gevoelige snaren; door de risico’s die veel organisaties zien in cloudcomputing is de private cloud, die op het datacenter in eigen huis draait en alleen voor eigen gebruik is bestemd, voor veel van hen de meest geëigende oplossing. Daarbij is het kostenaspect ook belangrijk, zeker in de huidige economisch situatie. Als dan maar weinig geïnvesteerd hoeft te worden in extra infrastructuur om over te stappen op cloudcomputing, scheelt dat weer een barrière.

Data Loss Prevention

Daarnaast heeft het bedrijf een beveiligingsoplossing aangekondigd voor tablets die in het kader van consumerization worden opgenomen in bedrijfsnetwerken. Tablets, en dan met name de iPad, zijn bijzonder populair. Steeds meer beheerafdelingen wordt dringend verzocht de apparaten te ondersteunen. Aangezien het tot voor kort vooral de managers waren die hun iPads mee naar het werk namen, kunnen veel IT-afdelingen dit maar moeilijk weigeren. Inmiddels neemt het aantal gebruikers in alle lagen van het bedrijf fors toe.

Data Loss Prevention for Tablet monitort en beschermt vertrouwelijke informatie op tabletcomputers. De informatie op de tablet wordt via een beveiligde verbinding naar het bedrijf verzonden en weer terug. Dit alles geheel versleuteld. De bescherming betreft de informatie op het apparaat en het apparaat zelf. Daarbij maakt het niet uit of de verbinding verloopt via 3G of via wifi.

Voorlopig is de oplossing alleen nog geschikt voor de iPad. Later volgend jaar zal ook ondersteuning worden toegevoegd voor tablets onder Android.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!