Overslaan en naar de inhoud gaan

Storage-upgrade veroorzaakt havenstoring Rotterdam

De storing begin deze week in de Rotterdamse haven bij containeroverslagbedrijf ECT is veroorzaakt door een misgelopen upgrade. De woordvoerder van ECT vertelt aan AG Connect dat het ging om de systeemsoftware voor een storage-array. Twee containerterminals waren urenlang gesloten.
containers
© Pixabay.com
Pixabay.com

De storing is inmiddels wel geheel voorbij, bevestigt de woordvoerder. De oorzaak schuilt dus in een verkeerd uitgepakte upgrade van de systeemsoftware voor het gebruikte storage-array. Verdere details over bijvoorbeeld merk en model van het opslagsysteem, of leeftijd dan wel versienummer van de software worden niet gedeeld. De woordvoerder van het vijftigjarige ECT doet geen mededelingen over wat er precies is misgegaan bij de upgrade.

Hij benadrukt dat er hard aan wordt gewerkt om herhaling te voorkomen en dat de zaak nog volop in onderzoek is. Op het moment van de storing was al wel gelijk duidelijk en medegedeeld aan RTV Rijnmond dat er geen sprake was van een security-incident. "We weten hoe het komt en hopen dat het binnen een paar uur is opgelost", aldus de verklaring toen.

Geen (nieuwe) aanval

De gedachte aan een hackaanval is gebaseerd op een eerdere grote storing in de haven van Rotterdam. Toen is containeroverslagbedrijf APM getroffen door een ransomware-infectie. Dit computerprobleem heeft die dochter van de Deense gigant Maersk toen grotendeels lamgelegd en de Rotterdamse haven een flinke verstoring opgeleverd. Dat lijkt nu met de misgelopen storage-upgrade bij ECT niet het geval. Tegenover RTV Rijnmond heeft het bedrijf gesteld dat de storingsdag niet één van de drukste dagen is. "We proberen het werk vannacht en morgen in te halen."

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in