Development

Software-ontwikkeling
stephen Hawkin

Stephen Hawking waarschuwt opnieuw voor robots

Stephen Hawking © CC BY 2.0 - Flickr.com,  Lwp Kommunikáció
18 mei 2015
De beroemde astrofysicus Stephen Hawking heeft opnieuw aandacht gevraagd voor de mogelijke gevaren van AI-systemen die ooit intelligenter zullen zijn dan de mens.

Hawking verwacht dat het geen 100 jaar meer zal duren voordat zelflerende computersystemen de mens qua intelligentie voorbij zullen streven. "Voordat dat gebeurt zullen we moeten zorgen dat deze computers hun doelen hebben afgestemd op de onze", waarschuwde de populaire Cambridge-hoogleraar in zijn spreekbeurt op Zeitgeist 2015 conferentie in London. Hij vreest dat alle aandacht op de korte termijn gericht zal zijn op de vraag wie kunstmatige intelligente intelligentie onder controle houdt, terwijl de technologie ondertussen een punt bereikt waarop deze überhaupt niet meer beheersbaar zal zijn. Daarom roept hij wetenschappers en ontwikkelaars op hun inspanningen en bevindingen zorgvuldig te coördineren en te delen.

Eerder al tekende Hawking, net als Tesla-ceo Elon Musk, een open brief waarin de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie worden gekarakteriseerd als een race tussen technologie en wijsheid.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.