Beheer

Infrastructuur
stemmen

StemWijzer met technisch probleem van start

De site van de StemWijzer was gisteren moeilijk te bereiken.

7 februari 2017

De site van de StemWijzer was gisteren moeilijk te bereiken.

De StemWijzer is officieel sinds gisterenmiddag in de lucht om mensen te helpen met kiezen uit alle politieke partijen. Maar op sociale media werd gisterenmiddag en -avond veel geklaagd over een trage en niet-werkende site.
 

Dat komt volgens een woordvoerster door een technisch probleem. "Er is genoeg serverruimte ingekocht maar de bottleneck zit kennelijk bij de toelevering van de aanvragen naar de server. En daar wordt nu hard aan gewerkt", lichtte zij gisteren aan het eind van de middag toe.

De StemWijzer trok bij de verkiezingen vier jaar geleden 4,8 miljoen bezoekers. De Tweede Kamer verkiezingen zijn op woensdag 15 maart.

Extra beveiligd

De site is overigens extra beveiligd tegen hacken naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. "Er zijn extra maatregelen genomen", aldus Eddy Habben Jansen, van ProDemos, de maker van de stemhulp. Hij wil verder niet op de kwestie ingaan. Hij is niet bang voor hackers en de site is nog nooit gehackt. "Maar we blijven alert."

Tijdens de verkiezingscampagne in de VS hebben volgens Amerikaanse diensten Russische hackers met onder meer gelekte e-mails de stemming proberen te beïnvloeden.

Inmiddels draait de site weer naar behoren en is er al veel gebruikgemaakt van de site, meldt Stemwijzer.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.