Overslaan en naar de inhoud gaan

Spotify haalt 1 miljard dollar binnen

De financiering komt in de vorm van een converteerbare lening. Dit betekent dat de investeerders de lening later kunnen omzetten in aandelen met een korting van 20 procent, meldt Wall Street Journal. Op deze manier kan Spotify ook geld binnenhalen zonder zijn waardering aan te passen.
Spotify (green on black)
© Spotify
Spotify

De groep financierders bestaat onder meer uit private-equity bedrijf TPG, hedgefonds Dragoneer Investment Group en klanten van Goldman Sachs Group. De twee eerstgenoemde bedrijven nemen samen 750 miljoen dollar voor hun rekening. TPG investeerde eerder ook in andere veelbelovende 'technologiebedrijven' als Uber Technologies en Airbnb.

Opmaat naar beursgang?

Het lijkt erop dat Spotify zich met deze investeringsronde opmaakt voor een beursgang. In de voorwaarden van de lening staat namelijk opgenomen dat als het Zweedse streamingbedrijf niet binnen een jaar naar de beurs gaat, de korting op aandelen van elk halfjaar oploopt met 2,5 procent. Verder mogen de investeerders hun aandelen al 90 dagen na de beursgang verkopen, terwijl dit voor andere investeerders en Spotify-medewerkers pas na 180 dagen mag.

Spotify stemde daarnaast in om een jaarlijkse rente te betalen van 5 procent, die iedere zes maanden verhoogd wordt met 1 procentpunt totdat de beursgang een feit is of totdat het afgesproken plafond van 10 procent rente bereikt is.

Spotify zou op dit moment zo'n 8,5 miljard dollar waard zijn.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in