Overslaan en naar de inhoud gaan

'SpaceX wil internetsatellieten onderbrengen in apart bedrijf'

SpaceX-CEO Elon Musk zou van plan zijn om van Starlink een eigen bedrijf te maken, en dat bedrijf naar de beurs te brengen. Onder de naam Starlink werkt SpaceX al enige tijd aan een satellietnetwerk dat overal ter wereld internettoegang moet gaan bieden. De eerste satellieten zijn al in een baan om de aarde gebracht en het netwerk werkt zelfs al.
© SpaceX
SpaceX

SpaceX-COO Gwynne Shotwell van SpaceX gaf tijdens een evenement voor investeerders, gehost door JPMorgan Chase & Co, een update voor het project, schrijft Bloomberg. "Op dit moment zijn we een privaat bedrijf, maar Starlink is het goede soort bedrijf waarmee we de beurs op kunnen gaan", aldus Shotwell.

Volgens Shotwell is Starlink dan ook precies het element van het bedrijf dat waarschijnlijk losgekoppeld wordt en waar een beursgang voor komt. Daarmee moet het voor investeerders mogelijk worden om een deel van het bedrijf te kopen. Tot nu toe waren er slechts beperkte mogelijkheden om een stuk van SpaceX in handen te krijgen. 

Deze zomer van start

Ondertussen wordt er hard aan het Starlink-project gewerkt. Het bedrijf heeft al 240 satellieten voor Starlink gelanceerd, steeds in groepen van zestig stuks. De verwachting is dat er met nog vier lanceringen wereldwijde dekking mogelijk wordt gemaakt. Dit moet voor het einde van het jaar een feit zijn.

Het is dan ook de bedoeling om binnenkort internet aan klanten te gaan leveren. Dat moet deze zomer al gaan gebeuren, aldus Shotwell. Bovendien moet de dienst "goedkoper worden dan wat je nu betaald, voor vijf tot tien keer meer snelheid dan je nu krijgt". 

Overigens is SpaceX bij lange na niet het enige bedrijf dat investeert in internet via satellieten. Concurrent OneWeb stuurde gisteren 34 satellieten de lucht in. De bedoeling is dat in 2021 een initieel netwerk van 648 knooppunten in een baan om de aarde is gebracht. OneWeb is dus na SpaceX het tweede bedrijf dat begonnen is aan de bouw van satellietnetwerken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in