‘Sociale vaardigheden de zwakke plek van IT-studenten’

4 juni 2010

 

it-talentdeel 5 (slot):Hafida Mounir

Leeftijd: 23 jaar

Studie: Bachelor Human Resource Management aan de School of Social Work, Hogeschool INHolland.

Afstudeerbedrijf: IBM

Opdracht: Het beheren van het stagebureau en een onderzoek naar het afstemmen van de onboardingprocessen van recruitment en het stagebureau.

Wil later worden: Gaat verder studeren; wil HR-professional worden.

Typisch Hafida:Zet door en houdt van een uitdaging.

Hafida Mounir doet de vierjarige bacheloropleiding Human Resource Management aan de School of Social Work van Hogeschool INHolland. Als werkstage bij IBM runt ze het stagebureau. Hafida is een HR-talent in de IT. Ze brengt de beste stagiairs bij IBM binnen en ondersteunt ze tijdens hun stage. Ze heeft het erg naar haar zin bij IBM en wil na het afronden van haar studie het liefst ook bij IBM aan de slag. Dat gaat nog wel even duren. Na de werkstage wacht nog een afstudeerstage en ze zal naar verwachting in februari 2011 klaar zijn. Daarna wil ze nog twee jaar verder studeren. Ze heeft nog niet besloten welke studie ze gaat doen.

Jaarlijks lopen er 100 tot 120 studenten stage bij IBM Nederland. Het stage­bureau van IBM krijgt jaarlijks vele honderden aanvragen van studenten die bij het bedrijf stage willen lopen. Ook de aanvragen van managers binnen IBM die een stagiair kunnen gebruiken, worden door het stagebureau behandeld. Hafida matcht de cv’s van de kandidaten met de aanvragen en doet de voorselectie. De managers beoordelen de cv’s, voeren gesprekken met de kandidaten en beslissen wie de stageplaats krijgt. Hafida zit bij sollicitatiegesprekken met stagiairs, verzorgt de stagecontracten, maakt stagiairs wegwijs binnen het bedrijf en zorgt ervoor dat ze alles ontvangen wat ze nodig hebben om aan de slag te gaan.

Tijdens de werkstage doet Hafida een zogeheten beleidsopdracht. Ze gaat de verschillen in de ‘on boarding’-processen van de recruitmentafdeling en het stagebureau onderzoeken en aanbevelingen doen om die beter op elkaar af te stemmen. “Het loopt nu nog te veel via twee lijnen en het zou handig zijn als er één lijn komt.”

Het valt Hafida op dat de IT-studenten die bij IBM stage willen lopen, steeds vaker zelf al naast hun technische opleiding aan hun businessvaardigheden werken. “Ze begrijpen heel goed dat ze hun businessvaardigheden en sociale vaardigheden ook moeten ontwikkelen. IT-kennis alleen is niet genoeg.”

Tegelijk signaleert Hafida dat goede sociale vaardigheden de zwakke plek is van sommige studenten. “Ben je in staat goed samen te werken en kun je tegelijk zelfstandig zijn? Toon je initiatief en sta je sterk in je schoenen? Over het algemeen kunnen de interpersoonlijke vaardigheden wel verbeteren. Het is een goede zaak als er vanuit de opleidingen meer aandacht wordt besteed aan de sociale vaardigheden. Het is van groot belang voor iemands carrière.”

In de drie maanden dat Hafida verantwoordelijk is voor het stagebureau kwamen er meer dan tachtig open sollicitaties voor stageplekken binnen en een aantal aanvragen van managers voor stagiairs. “De cv’s van IT-studenten zijn over het algemeen heel duidelijk en weten ook vrijwel allemaal precies wat ze willen, op welk terrein of op welke afdeling ze aan de slag willen. Dat is heel goed en maakt het makkelijker om de koppeling tussen een kandidaat en een stageplaats te maken.

De HR-discipline is van groot belang voor IBM, zegt Hafida. “Ook als het om het aantrekken van de beste stagiairs en young professionals gaat. Zij zijn de toekomst van het bedrijf. IBM is een mensenbedrijf.”

Hafida wilde bij IBM stage lopen omdat het een leuk, groot, divers en internationaal bedrijf is. “Toen ik las over IBM’s Smarter Planet-aanpak, hoe technologie kan helpen om maatschappelijke problemen op te lossen, wilde ik daar graag mijn steentje aan bijdragen; dat je als bedrijf je maatschappelijke verantwoordelijk neemt en meehelpt het verschil te maken, verschil dat je echt kunt zien.” Ze schreef erover op haar IT-Talenten-blog: ”We kunnen onze wereld dankzij technologie slimmer maken, met minder files, gezonder eten, schoner water en veiliger steden.” Ze kreeg er enthousiaste reacties op.

Hafida voelt zich zichtbaar op haar plek bij IBM. “Ik kan hier als stagiair veel leren en mezelf ontwikkelen. Ik wil later verder in loopbaanbegeleiding en coaching, bij voorkeur bij het development center van IBM.”

blog De IT-talenten houden een blog bij op www.it-talenten.nl

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!