Overslaan en naar de inhoud gaan

'Snel VS-zegen voor fusie T-Mobile en Sprint'

T-Mobile US en Sprint krijgen snel groen licht voor hun voorgenomen fusie in de VS. Zeker nu de moederbedrijven van de twee telecombedrijven overwegen om apparatuur van het Chinese Huawei in de ban te doen. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.
5G
© Huawei
Huawei

Amerikaanse overheidsfunctionarissen hebben Deutsche Telekom, het Duitse moederbedrijf van T-Mobile, onder druk gezet om te stoppen met het gebruik van Huawei-apparatuur. Een eventuele ban zou goedkeuring van de fusie tussen de Amerikaanse tak van T-Mobile en Sprint versnellen, meldt Reuters. Sprint-moeder SoftBank neemt naar verluidt op eigen initiatief afstand van Huawei. Er bestaan zorgen dat China via Huawei-netwerkapparatuur kan spioneren. Dat wordt overigens door Huawei ontkend.

Geen eigen Huawei-gebruik

T-Mobile US maakte afgelopen voorjaar bekend dat het Sprint wil overnemen. De aandelendeal heeft een waarde van 26 miljard dollar. De deal wordt door toezichthouders onderzocht. Daarbij gaat het onder meer om een veiligheidsevaluatie. Zowel Sprint als T-Mobile US maakt overigens zelf geen gebruik van Huawei-technologie. De onderhandelingen tussen de twee telecomaanbieders en de Amerikaanse overheid zijn nog niet afgerond, en kunnen nog mislukken, aldus de anonieme bronnen van Reuters.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in