Beheer

Personal Tech
Apple Watch

Smartwatches gewild in Nederland

13 november 2015
Smartwatches en de zogeheten health- en fitnesstrackers worden steeds populairder in Nederland. Dat blijkt uit cijfers die marktonderzoeker GfK vandaag bekendmaakte.

en opzichte van het derde kwartaal vorig jaar is de verkoop van de innovatieve apparaten in het afgelopen kwartaal meer dan verdubbeld. De verkoop van mobiele accessoires zoals headsets en opladers groeide met 20 procent.

Gezondheid voorop

Ook bij de huishoudelijke apparaten was vernuft in combinatie met 'health' een drijfveer voor omzetgroei. Stoomovens vonden gretig aftrek, getuige de plus van 50 procent. Ook 'vetarme' friteuses, sapcentrifuges, citruspersen, bloeddrukmeters, digitale thermometers en personenweegschalen bleken volgens GfK veel populairder dan een jaar geleden.

De totale omzet van winkels die geen voedingsmiddelen verkopen steeg in het derde kwartaal met 2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook werd meer geld uitgegeven aan entertainment, zoals een digitaal tv-abonnement of het downloaden van muziek. Aan streamingdiensten werd 29 procent meer uitgegeven.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.