Overslaan en naar de inhoud gaan

Sloopkogel zwaait voor silo's voertuigdata

De honderden sensoren en embedded computers in een gemiddelde auto produceren massa's aan gegevens die echter nog veelal in verschillende datasilo's vastzitten. Het combineren van die gegevens kan veel vertellen over het gebruik van de auto's en kan bijdragen aan het verhogen van de veiligheid en efficiency. Het afbreken van die silo's is dan ook een van de topprioriteiten, maar komt tot nog toe niet erg van de grond.
dashboard autodata
© HPE
HPE

Tijdens het Mobile World Congress in barcelona deze week presenteerden HP Enterprise (HPE) en autotechnologiebedrijf Continental hun datauitwisselingsplatform dat mogelijk een einde kan maken aan het gebrek aan communicatie tussen de gegevenssilo's.

Blockchain is een van de technologiën die de twee bedrijven inzetten om het vertrouwen van de autofabrikanten en verschillende partners veilig te stellen. Maar ook de bestuurder heeft een rol hierin. Het zijn de data van zijn auto, dus om de privacy te waarborgen is er een dashboard met een opt-in / opt-out-mogelijkheid voor de verschillende typen data. 

“Het delen van voertuigdata tussen leveranciers heeft de potentie om de moeilijkste verkeersproblemen op te lossen en daarnaast de bestuurderservaring tijdens het rijden te verbeteren door zwermtechnologie”, aldus Phil Davis, President Hybrid IT, Chief Sales Officer bij HPE. “Samen met Continental bieden wij de tool om het maximale uit alle data te halen. Niet door zelf de controle over de data te nemen, maar deze juist aan de bestuurders en autofabrikanten te geven.”

Platform moet nog groeien

De twee partijen nodigen autofabrikanten uit zich aan te sluiten op dit platform. Het moet in de loop van dit jaar beschikbaar komen. Volgens HPE zijn de eerste reacties uit de auto-industrie heel positief. het bedrijf noemt oevrigens nog geen namen van partijen die overwegen zich aan te sluiten bij het initiatief.

HPE en Continental claimen dat dit initiatief verschilt van andere platformen bedoeld voor data-uitwisseling bij auto's, doordat het een gedecentraliseerd systeem betreft. Tot nog toe fungeerden de platformaanbieders als middleman die de controle houdt over de datastromen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in