Overslaan en naar de inhoud gaan

Slimste studenten nemen zorgstelsel onder de loep

Dit gebeurt in het kader van de officieuze WK Econometrie, waarvoor vanochtend in Amsterdam startschot is gegeven. Drijvende kracht achter de wereldkampioenschappen zijn EY, het vroegere Ernst & Young, en Ortec. Het thema werd vanochtend bij de opening bekendgemaakt door Jacco Jacobs, director van EY, en Michael van Duijn, CEO van Ortec Consulting.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Steeds ander vraagstuk

Elk jaar buigen de deelnemers aan het WK Econometrie zich in teams over een groot en actueel sociaal vraagstuk. De studenten kijken nu specifiek naar de verschillen tussen landen en naar de effecten van de economische crisis. Op basis van een uitgebreide data-analyse wordt een oplossing geformuleerd om de toegang tot zorg voor ouderen te verbeteren.

Winnaar vrijdag bekend

Aanstaande vrijdag 8 april beslist een onafhankelijke jury van hoogleraren welk team tot de beste oplossing is gekomen en tot winnaar wordt uitgeroepen. Michael van Duijn, CEO van Ortec Consulting, zegt: “Amsterdam wordt deze week overspoeld met de beste econometriestudenten ter wereld. Het is ontzettend mooi om te zien hoe zij in zo’n korte tijd een groot maatschappelijk issue kunnen tackelen door data te analyseren. Een perfect voorbeeld van de grote rol die inzichten uit big data voor de samenleving kunnen vervullen.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in