Innovatie & Strategie

Infrastructuur
Slack

Slack legt datum beursgang vast

Zakelijke chatdienst Slack laat zich niet afschrikken door belabberde beursgang Uber.

© Slack
14 mei 2019

Zakelijke chatdienst Slack laat zich niet afschrikken door belabberde beursgang Uber.

Slack gaat op 20 juni naar de beurs in New York. Dat heeft het bedrijf achter de chatdienst die populair is voor zakelijk gebruik aangekondigd. Op Wall Street werd al langer uitgekeken naar de komst van Slack, maar de precieze datum was nog niet bekend.

De beursgangen van grote techbedrijven volgen elkaar dit jaar in rap tempo op. Afgelopen vrijdag beleefde Uber Technologies zijn beursdebuut. Dat werd geen succes. Op zijn eerste handelsdag ging het bedrijf achter de populaire taxi-app meteen bijna 8 procent omlaag en maandag zakte de koers van Uber verder in.

Kleiner, en direct

Net als Uber is Slack momenteel nog een verlieslatend bedrijf. Maar er zijn ook grote verschillen. De door de kenners geschatte beurswaarde van Slack is bijvoorbeeld veel kleiner. Afgelopen maand toen naar buiten kwam dat een beursgang op stapel zou staan voor juni of juli was de waarde van Slack al op minstens 10 miljard dollar ingeschat. Vervoersdienst Uber genoot voor zijn beursgang al geruime tijd een door investeerders aangejaagde waarde van bijna honderd miljard dollar.

Daarnaast gaat Slack via een directe notering naar de beurs. Daarbij worden geen nieuwe aandelen uitgegeven maar alleen bestaande aandelen aan de beurs genoteerd, zodat ze makkelijker kunnen worden verhandeld. Ook muziekdienst Spotify maakte van die methode gebruik voor zijn beursgang.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.