Loopbaan

Carriere
werkgelegenheid

Sky high vertrouwen in IT-werkgelegenheid

IT-bedrijven hebben een ongekend hoog vertrouwen in de ontwikkeling van de werkgelegenheid.

16 maart 2017

Uit recente gegevens van Manpower blijkt dat Nederlandse bedrijven voor de komende drie maanden positief blijven over de werkgelegenheidsverwachting, vooral in de financiële en zakelijke dienstverlening, waar de ICT-branche ook onder valt. De uitzendorganisatie ondervroeg 58.000 werkgevers, waarvan 750 in Nederland, voor de ManpowerGroup Employment Outlook Survey.

De werkgelegenheidsverwachting in Nederland blijft positief, ondanks de onzekerheid over de naderende verkiezingsuitslag, op het moment dat de werkgevers werden ondervraagd. Nederlandse werkgevers verwachten dat de werkgelegenheid in het tweede kwartaal van 2017 stabiel blijft ten opzichte van het eerste kwartaal. Het netto werkgelegenheidscijfer voor het tweede kwartaal van 2017 komt uit op +5%. Dit is voor het tweede kwartaal op een rij de hoogst gemeten score in acht jaar.

“De afgelopen maanden zorgen verschillende factoren voor onzekerheid onder werkgevers”, aldus José Brenninkmeijer, Commercieel en Operationeel Directeur van ManpowerGroup Nederland. “Denk aan de Brexit, de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen en onze eigen verkiezingen. Toch lijkt dit op dit moment geen invloed te hebben op het meer of juist minder aantrekken van werknemers. Al voor het negende kwartaal op een rij geven werkgevers een positieve verwachting af. Er is vertrouwen in de economie.”

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Inloggen

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Laat de klantenservice je terugbellen!