Overslaan en naar de inhoud gaan

Signature AV herkent nog maar helft van malware-aanbod

Signature gebaseerde antivirussoftware merkt steeds minder malware op. Nog maar de helft van de malware wordt door deze tools herkend.

Dat blijkt uit een onderzoek van WatchGuard Technologies. Terwijl in het eerste kwartaal dergelijke antivirussoftware nog twee derde van de malware kon tegenhouden, is dat nu zeer sterk gedaald naar nog maar 50 procent. Reden hiervoor is dat steeds meer malware gebruik maakt van scrambling code, ook wel bekend als ‘packing’, waarbij eenvoudige encryptietechnologie wordt gebruikt. Ook worden steeds meer variaties gebruikt van bestaande code, die dan nog net niet bekend is bij de signaturegebaseerde AV-software. Inmiddels maakt de helft van de malware gebruik van dergelijke technieken, waardoor deze AV-tools hen niet herkent.

De op signatures gebaseerde antivirussoftware herkent in feite alleen al bekende malware – de handtekening daarvan is dan bekend. Maar al bij een kleine wijziging in de code is de ‘handtekening’ van malware niet meer herkenbaar voor dergelijke AV-software.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in