Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
zelfrijdende auto

Siemens koopt Tass

Siemens neemt voormalig onderdeel van TNO over.

© Volvo
31 augustus 2017

Siemens neemt voormalig onderdeel van TNO over.

Het Nederlandse softwarebedrijf Tass International uit Helmond over voor een niet nader genoemd bedrag. Eerder was het bedrijf onderdeel van onderzoeksbureau TNO.

Er werken zo’n 200 mensen bij Tass, dat ook vestigingen heeft in China, Duitsland, Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten. Vorig jaar realiseerde het softwarebedrijf nog een omzet van 27 miljoen euro.

Zelfrijdende auto's

Door de overname denkt Siemens dat het zijn positie kan versterken in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's en systemen die de bestuurder assisteren bij het rijden. Siemens voegt de simulatiesoftware van TASS International voor deze activiteiten toe aan zijn huidige portfolio. Ook gaat het gebruik maken van de expertise van het Helmondse bedrijf op het gebied van onder meer botsproeven, het testen van banden en verbeteren van de veiligheid van auto's. Siemens denkt die technologie goed te kunnen gebruiken en is van plan om de onderneming te integreren met de PLM-divisie (Product Lifesycle Management), waar 20.000 mensen werkzaam zijn.

Tass International levert op dit moment drie softwareproducten: Madymo (simulatie voor de veiligheid voor inzittenden van voertuigen), PreScan (simulatiesoftware voor zelfrijdende auto’s) en Delft-Tyre (software voor het testen van banden).

Naar verwachting kan de deal begin volgende maand worden afgerond.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.