Overslaan en naar de inhoud gaan

Siemens koopt Tass

Het Nederlandse softwarebedrijf Tass International uit Helmond over voor een niet nader genoemd bedrag. Eerder was het bedrijf onderdeel van onderzoeksbureau TNO.
autonome auto
© Volvo
Volvo

Er werken zo’n 200 mensen bij Tass, dat ook vestigingen heeft in China, Duitsland, Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten. Vorig jaar realiseerde het softwarebedrijf nog een omzet van 27 miljoen euro.

Zelfrijdende auto's

Door de overname denkt Siemens dat het zijn positie kan versterken in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's en systemen die de bestuurder assisteren bij het rijden. Siemens voegt de simulatiesoftware van TASS International voor deze activiteiten toe aan zijn huidige portfolio. Ook gaat het gebruik maken van de expertise van het Helmondse bedrijf op het gebied van onder meer botsproeven, het testen van banden en verbeteren van de veiligheid van auto's. Siemens denkt die technologie goed te kunnen gebruiken en is van plan om de onderneming te integreren met de PLM-divisie (Product Lifesycle Management), waar 20.000 mensen werkzaam zijn.

Tass International levert op dit moment drie softwareproducten: Madymo (simulatie voor de veiligheid voor inzittenden van voertuigen), PreScan (simulatiesoftware voor zelfrijdende auto’s) en Delft-Tyre (software voor het testen van banden).

Naar verwachting kan de deal begin volgende maand worden afgerond.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in