Overslaan en naar de inhoud gaan

Shoae Bargh lector Privacy & Cybersecurity

Dr. ir. Mortaza Shoae Bargh is benoemd tot lector Privacy & Cybersecurity bij Kenniscentrum Creating 010. Mortaza Shoae Bargh ontwerpt informatiesystemen die bescherming bieden op het gebied van privacy en cybersecurity.
Dr. ir. Mortaza Shoae Bargh

Het kenniscentrum Creating 010 van de Hogeschool Rotterdam doet praktijkgericht onderzoek naar nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingsvormen in de creatieve industrie. Het gaat daarbij om de integratie van de artistieke, technologische, maatschappelijke en economische domeinen. Het mikt op een centrale rol in de transformatie van de vaak nog technisch, cultureel en bedrijfsmatig traditioneel opererende creatieve industrie tot een ‘smart industry’, en leidt studenten op tot ondernemers.

Privacy by design

Zowel vanuit de praktijk als de wetenschap is er de wens en behoefte om informatiesystemen te bouwen volgens het principe van 'Privacy by design'. Kenniscentrum Creating 010 wil onderzoekresultaten naar de praktijk en het onderwijs vertalen door bijvoorbeeld het ontwikkelen van innovatieve oplossingen, nieuwe opleidingsprogramma’s en uitdagende opdrachten. Het lectoraat Privacy & Cybersecurity zoekt vanuit zowel het design- als het engineeringsperspectief naar de samenhang tussen privacy en cybersecurity bij de realisatie van informatiesystemen.

Dr. ir. Mortaza Shoae Bargh is afgestudeerd in telecommunicatie- en informatietheorie (1995) en gepromoveerd in informatietheorie (1999), beide aan de TU Eindhoven. Sinds 2013 is hij als wetenschappelijke onderzoeker verbonden aan het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Shoae Bargh was tussen 2012 en 2015 al gastlector bij Kenniscentrum Creating 010. Hij onderwijst privacy engineering, bijvoorbeeld het ontwikkelen en implementeren van privacybescherming bij het combineren of verwerken van (sensor)data. Shoae Bargh wil de technologische en niet- technologische (juridische, ethische en sociale) aspecten van privacy en cybersecurity verbinden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in