Beheer

Personal Tech

Sharp weer op stoom met productie iPhone 5-schermpjes

2 oktober 2012
Sharp zegt inmiddels genoeg schermpjes te produceren voor de iPhone 5. Juist een tekort aan deze displays zou de oorzaak zijn van het tekort aan iPhone 5-toestellen de afgelopen weken.

Volgens nieuwsdienst Reuters had Sharp in de weken voor de introductie van de iPhone 5 problemen om de afgesproken hoeveelheid schermpjes te produceren. Sharp produceert de schermpjes in zjin fabriek in het Japanse Kameyama.

Apple verkocht vorige maand na de introductie van de iPhone 5 binnen 3 dagen zeker 5 miljoen toestellen. Toen waren ze uitverkocht.

Moeilijk

Het scherm van de smartphone is erg moeilijk in hoge aantallen te produceren. Geschat wordt dat Sharp hiervoor een productiecapaciteit heeft van 6 miljoen stuks per maand. Het zijn low temperature polysilicon (LTPS) aanraakschermen met een IPS (in-panel switching).


Naast Sharp produceren ook LG Display en Japan Display de schermpjes. Samen kunnen zij er 8 miljoen per maand maken. Algemeen wordt er vanuit gegaan dat zij de LTPS-schermpjes hebben geproduceerd voor de eerste 5 miljoen iPhone 5-exemplaren.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.