Overslaan en naar de inhoud gaan

'Servers nieuw XS4ALL kunnen toeloop niet aan'

Freedom Internet heeft moeite om alle aanmeldingen te verwerken. De site van de nieuwe provider, die de opvolger van XS4ALL moet worden, is moeilijk bereikbaar door het grote aantal bezoekers.
Plan B voor XS4ALL
© Freedom Internet
Freedom Internet

In het eerste uur na de lancering maandag, tussen alle storingen door, hebben ongeveer duizend mensen zich aangemeld als klant, zegt initiatiefneemster Kirsten Verdel. Verder wil ze niets zeggen over het aantal aanmeldingen.

Freedom Internet is opgericht omdat KPN zijn merk XS4ALL wil opheffen. De honderdduizenden XS4ALL-klanten moeten, als het aan KPN ligt, overstappen naar KPN zelf. De ondernemingsraad van XS4ALL is naar de rechter gestapt om dat te voorkomen. Een groep boze klanten begon een actiegroep, XS4ALL Moet Blijven, en daaruit komt Freedom Internet voort. De initiatiefnemers prijzen het activisme van XS4ALL, dat is opgericht door hackers en dat zich vanaf zijn beginjaren inzette voor privacy online.

Een crowdfundingsactie voor Freedom Internet vorige week leverde in een paar dagen tijd een bedrag van 2,5 miljoen euro op. Het is de bedoeling dat de nieuwe provider begin volgend jaar de eerste internetverbindingen gaat leveren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in