Overslaan en naar de inhoud gaan

Schultz kijkt nader naar organisatie ov-chip

De Kamer is bang dat Schultz de regie op dit dossier te veel uit handen geeft. Schultz benadrukte dat de ov-chipkaart inderdaad een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van Rijk, vervoerders en lagere overheden. "Problemen moeten we daarom samen oplossen'', oordeelde de VVD-bewindsvrouw. Die problemen betreffen onder meer de veiligheid, het dubbele opstaptarief en het meermaals moeten in- en uitchecken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

"Ik ga in de komende periode een 'light-' en een 'heavy-versie' uitwerken van de vorm die een ov-organisatie moet krijgen'', zei Schultz. In februari wil ze de Kamer het resultaat van die uitwerking sturen. De organisatie moet wat haar betreft echt knopen kunnen doorhakken.

Eerder deed een commissie onder leiding van Henry Meijdam onderzoek naar de perikelen met het nieuwe reisbewijs in het openbaar vervoer. Die denktank concludeerde onder meer dat er een 'ov-autoriteit' moet komen om de boel aan te sturen. Schultz gruwt van die naam, maar ze wil wel dat er een 'permanente structuur' komt.

Volgens haar was dat ook een eerdere wens van de Kamer. Die werkt ze nu uit en ze heeft Meijdam al benoemd als 'kwartiermaker' voor zo'n organisatie. Ze kon donderdag de kritiek van veel fracties daarom niet rijmen met eerdere debatten over dit onderwerp.

Kamerleden zijn echter bang dat met zo'n nieuwe organisatie een "mini-overheidje'' ontstaat, zoals VVD'er Charlie Aptroot het noemde. Schultz staat ook niet te springen bij nieuwe tussenlagen en gaat daarom extra onderzoek uitvoeren naar de precieze vorm van zo'n ov-organisatie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in