Management

Cloud

SAP-gebruikers aarzelen over cloud

1 december 2011
De ‘weerstand’ tegen adoptie van Cloudapplicaties van de gemiddelde SAP-gebruiker in de top van de Nederlandse zakelijke markt is nog aanzienlijk. Een kwart is radicaal tegen het idee van cloud-based applicaties (software-as-a-service). En bijna twee derde geeft tot op heden de voorkeur aan ‘on premise’ ICT-oplossingen.

Dat concludeert Heliview Research uit onderzoek onder ruim driehonderd topfunctionarissen uit Nederlandse organisaties die gebruikmaken van SAP. Met name in de non-profitsector ligt de acceptatie van cloud in directiekringen nog laag.

 

Ondanks die weerstand komt cloudcomputing bij een niet onaanzienlijk deel van de bedrijven wel ter sprake in de directievergadering, met name in de sector bouw, transport en horeca (47 procent). Ook in de handel spreekt de directie met 32 procent meer dan gemiddeld over cloud.

 

Initiatieven op het gebied van cloudcomputing zijn veelal kostengedreven. De meer inhoudelijke motieven voor investeringen in cloudoplossingen hebben te maken met flexibiliteit/beschikbaarheid en standaardisering. Vanuit beheeroogpunt worden schaalbaarheid en gemak in onderhoud relatief vaak genoemd.

 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.