Overslaan en naar de inhoud gaan

SAP biedt gratis online-cursussen aan

OpenSAP werkt volgens het principe van ‘Massive Open Online Courses’ (MOOC). De trainingen zijn bedoeld voor grote aantallen studenten tegelijk en combineren volgens SAP de voordelen van ‘vertrouwde en bewezen klaslokaal-concepten’ met die van e-learning via internet. Tot dusver hebben zich al 20.000 cursisten aangemeld.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Klik hier om u in te schrijven. De cursussen zijn Engelstalig.

Volgens SAP richten de openSAP-leergangen zich tot op zekere hoogte op een ‘algemeen publiek’ en bieden ze een introductie in de fundamenten van de informatietechnologie. De online-cursussen zouden ideaal zijn voor professionals die hun praktische IT-kennis willen verbeteren en verdiepen. Ook studenten aan universiteiten en alle anderen die persoonlijk geïnteresseerd zijn in IT-onderwerpen kunnen ervan profiteren, aldus het bedrijf, en zelfs middelbare scholieren worden aangemoedigd om ze te volgen.

Toegang via pc, tablet of smartphone

Deelnemers hebben toegang tot al het cursusmateriaal vanaf een willekeurig apparaat dat met internet verbonden is, of dat nu een pc, tablet of smartphone is. De meeste cursussen duren 5 tot 7 weken, een termijn waar de cursisten zich strikt aan moeten houden. Ze krijgen ook wekelijks huiswerk op.

De lessen bestaan grotendeels uit videocolleges van gemiddeld 90 minuten per week, aangevuld met ondersteunend materiaal zoals diaseries en presentaties. Er zijn ook zelftests beschikbaar om de opgedane kennis te toetsen. SAP schat de totale wekelijkse inspanning op 4 tot 5 uur, zodat het volgen van een training goed valt te combineren met andere bezigheden.

Deelnemers kunnen onderling debatteren over de inhoud van een cursus op een online-forum. Wie de wekelijkse opdrachten en het afsluitende examen met goed gevolg aflegt, krijgt een getuigschrift (‘record of achievement’).

OpenSAP stelt wel enige eisen aan de deelnemers

Aan deelname zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo mogen deelnemers de materialen niet elders publiceren, hun inlogcode aan derden beschikbaar stellen en op openSAP materiaal publiceren “dat niets met de doelstellingen van een sociaal leerplatform van doen heeft”. Ook verplichten cursisten zich tot het maken van de wekelijkse opdrachten zonder hulp van anderen.

Registratie, cursusmaterialen en examen zijn gratis. Om het volle profijt van openSAP te trekken, doen deelnemers er echter goed aan zich aan te melden voor een “betaalde systeemomgeving om je eigen code te ontwikkelen”, aldus SAP.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in