Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung werkt aan ‘s werelds grootste smartphonefabriek

Samsung wil zijn bestaande productiefaciliteit voor mobiele telefoons in Noida (India) uitbreiden naar een productie van 120 miljoen apparaten per jaar. In diezelfde fabriek rollen nu nog 68 miljoen smartphones per jaar van de band. De uitbreiding moet in 2020 worden voltooid.
Samsung

De productie moet ten goede komen aan zowel de Indiase markt als de export naar het buitenland. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker werd in mei al uitgeroepen tot de grootste producent ter wereld, waarmee het Apple na een kort leiderschap weer op achterstand zette. 

Band met India

De uitbreiding volgt op een in 2017 aangekondigde investering van ongeveer 650 miljoen euro in de productiefaciliteit in Noida, wat net ten zuidoosten van New Delhi ligt.

"Onze fabriek in Noida is als grootste smartphonefabriek ter wereld een symbool voor Samsungs commitment aan India. We zijn een langetermijnpartner van het land. Wij produceren in India, voor India en nu ook voor de wereld", verklaarde Samsung India CEO HC Hong volgens ZDNet. "We zitten op één lijn met de Indiase regering en willen in de toekomst hun steun blijven houden om van India een wereldwijd knooppunt voor smartphones te maken", zo verklaarde Hong de Indiase ambities van Samsung.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in