Management

Infrastructuur
Samsung Galaxy Book2

Samsung maakt Surface look-a-like met Snapdragon 850

De tweede generatie Windows on ARM belooft betere prestaties.

Samsung Galaxy Book2 © Samsung
19 oktober 2018

De tweede generatie Windows on ARM belooft betere prestaties.

Samsung heeft zijn Galaxy Book2 uitgebracht met een krachtige Snapdragon 850-processor.

Het voordeel van het gebruik van een Snapdragon-processor van Qualcomm is dat het energieverbruik aanzienlijk daalt. Volgens Samsung houdt de Galaxy Book2 het meerdere werkdagen uit op een enkele accu-lading.

De eerste generatie pc's met een processor op basis van de ARM-architectuur hadden moeite om de prestaties van de de reguliere pc-chips op basis van de x86-architectuur bij te benen. Daar moet verandering in komen met de Snapdragon 850, die door Qualcomm speciaal is ontworpen voor pc-taken.

Bekende formfactor

De nieuwe 2-in-1 van Samsung is wat uiterlijk betreft vrijwel identiek aan de SurfacePro-lijn die Microsoft zelf uitbrengt. Een body met een afneembaar toetsenbord, een uitklapbare standaard aan de achterzijde en een pen als alternatief voor het stuurvlakje om precisie-handelingen op het aanraakscherm te kunnen uitvoeren.

Het 12 inch AMOLED-scherm heeft een 3:2 verhouding. De Snapdragon-processor heeft vier 2,96 GHz kernen en vier 1,7 GHz kernen. De Galaxy Book2 is verder voorzien van 4 GB werkgeheugen en 128 GB SSD-opslag. De 2-in-1 is standaard voorzien van een modem voor mobiele netwerken en wifi. Aan de achterzijde zit een 8 MP camera en aan de voorzijde een met een 5 MP-beeldchip. Externe bronnen kunnen worden aangesloten met twee USB-C slots en er zit een microSD-slot in. 

In tegenstelling tot Microsoft levert Samsung de Galaxy Book2 standaard met een toetsenbord en pen. Het setje komt in de VS beschikbaar op 2 november en kost daar 1000 dollar.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.