Innovatie & Strategie

Personal Tech
Galaxy Fold

Samsung komt snel met releasedatum Fold

Het interne onderzoek naar beschadigde proefexemplaren van de vouwbare smartphone is bijna afgerond

Samsung Galaxy Fold © Samsung
10 mei 2019

Het interne onderzoek naar beschadigde proefexemplaren van de vouwbare smartphone is bijna afgerond

Samsung komt op korte termijn met een nieuw plan rondom de lancering van de Galaxy Fold. De fabrikant stelde eerder de release van de vouwbare smartphone uit nadat testexemplaren van het model problemen met het scherm kregen. Dat beloofde Samsung-ceo Koh Dong-Jin donderdag.

De techreus heeft naar eigen zeggen uitgevonden waar de problemen door worden veroorzaakt. Volgens Koh Dong-Jin is vuiligheid dat in de gaten van het toestel komt de grote boosdoener van het probleem. Ook waren er gebruikers die de beschermlaag aanzagen voor een folie die verwijderd moest worden, waardoor het scherm werd blootgesteld aan externe factoren, met schade tot gevolg.

Releasedatum

Het was de eerste keer dat Koh sinds het uitstellen van de release inging op de kwestie. Op de vraag of er nog deze maand een release van de opvouwbare smartphone kan worden verwacht, antwoordde hij “we zullen niet te laat zijn”. Volgens de Korea Herald kan hieruit worden opgemaakt dat de lancering van de Galaxy Fold nog wel eens sneller kan volgen dan verwacht.

Onderzoek

Samsung heeft zijn interne onderzoek naar de beschadigde exemplaren van de smartphone afgerond. Sommige Folds waren beschadigd doordat de bovenste beschermlaag van het hoofdscherm werd verwijderd en in sommige gevallen werd stof en vuil aangetroffen op blootgestelde plaatsen aan de boven- en onderkant van het scharnier.

De fabrikant neemt voor de nieuwe release maatregelen om soortgelijke problemen te voorkomen, zoals het versterken van de duurzaamheid van de blootgestelde delen van het scharnier en het minimaliseren van de kleine opening tussen de beschermlaag en de rand van het hoofddisplay. Dit om te voorkomen dat externe stoffen het apparaat binnendringen, aldus het bedrijf.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.