Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Samsung Galaxy S7 vatbaar voor Meltdown-lek’

De onderzoekers van de Technische Universiteit Graz, Oostenrijk, claimen dat de Samsung Galaxy S7 en andere smartphones tóch kwetsbaar zijn voor het Meltdown processorlek. Eerder werd gedacht dat alleen computers met Intel-processoren de dupe konden worden van het lek.
Meltdown CPU-flaw
© Graz University of Technology
Graz University of Technology

Dit verklaarden de onderzoekers tegenover persbureau Reuters. De Oostenrijkers presenteren woensdag de resultaten van hun onderzoek op de Black Hat conferentie in Las Vegas. Ze onderzoeken momenteel als vervolg ook de potentiële impact van Meltdown op telefoons van andere fabrikanten.

Resultaten van dit vervolgonderzoek worden in de nabije toekomst verwacht, de onderzoekers stellen dat er in potentie 100 miljoen smartphonegebruikers de dupe van Meltdown kunnen worden als de makers zich niet bewust zijn van de eventueel aanwezige vatbaarheid voor het processorlek.

Toch niet immuun

Eerder werd nog gedacht dat de smartphones immuun waren voor het beveiligingslek, wat sinds begin dit jaar bekend staat als Meltdown. Dit processorlek kwam in januari aan het licht en was naar verluidt alleen van invloed op Intel-processoren in computers. Meltdown, en zijn broertje Spectre, zorgen ervoor dat de gegevens op het geheugen kan worden ingezien, en dit houdt dus ook wachtwoorden en bankgegevens in.

Samsung reageerde op de resultaten met de verklaring dat er geen gevallen bekend zijn waarbij de processorlek ook daadwerkelijk is misbruikt. De smartphonefabrikant heeft inmiddels een patch uitgebracht waarmee de Galaxy S7-gebruikers na installatie volgens hen voorlopig niet meer hoeven te vrezen voor de gevolgen van Meltdown. In totaal zouden 30 miljoen mensen wereldwijd de smartphone uit 2016 op dit moment gebruiken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in